Aeres Hogeschool Dronten in actie

Vlinderkind het goede doel KMC week

Opgehaald

26.450
105% bereikt van het totaalbedrag € 25.000

Samen met zeven andere studenten ben ik (Marlou Boomkamp) onderdeel van de KMC Kern 2023 (Aeres Hogeschool Dronten). Wij zijn verantwoordelijk voor de organisatie van de kennismakingsweek voor de nieuwe eerstejaars op onze school. Elk jaar wordt er ook een goed doel gekozen. Er wordt dan geld opgehaald door middel van een eigen bijdrage vanuit studenten, maar ook een Biggenmarkt. De kmc-week (Kennismakingsweek) vindt plaats van 4 september 2023 tot 7 september 2023. 

De presentator van De Avondshow met Arjen Lubach was dé verrassing bij de jaarlijkse veiling van Aeres Hogeschool Dronten, vast onderdeel tijdens de introductieweek. Na een hevige biedingsstrijd werd er uiteindelijk een prachtig bedrag van 250 euro opgehaald!

👉 Aeres Hogeschool Dronten schenkt dit bedrag aan Stichting Vlinderkind, waar de volledige opbrengst van deze veiling - ruim €26.000! - ook voor bestemd is.
Voor wie de aflevering van De Avondshow met Arjen Lubach nog niet heeft gezien: de ludieke veiling van onze eerstejaars studenten werd door Arjen besproken. In dit 'heitje voor karweitje' concept worden eerstejaars studenten 'verkocht' aan ondernemers en particulieren uit Dronten. In ruil voeren ze allerlei klusjes uit; zoals onkruid wieden tussen de gewassen bij akkerbouwers, appels en peren plukken, schoonmaken of schilderen.

📺
🍿 Het fragment bekijk je hier: youtu.be/VeWva0VGfaw?si=YfgAKnl5CpkTzPnf&t=134