Veelgestelde vragen
Vragen over je actiepagina, het actievoeren zelf of doneren? Kijk even in onderstaand overzicht van veelgestelde vragen. Hulp nodig? Stuur dan even een mailtje naar info@vlinderkind.nl of bel naar 085-1091108.
Om een actiepagina te maken klik je op de button ‘Start je actie’ op de homepage. Je belandt dan automatisch in het aanmeldproces. Als je alle gegevens hebt ingevuld ontvang je een e-mail met een link naar jouw actiepagina. Via deze link kun je een wachtwoord aanmaken om je pagina te beheren. Hierna kun je jouw pagina gaan vullen met jouw motivatie, foto’s en/of video’s. Hoe persoonlijker hoe beter!
Nadat je op de homepage hebt geklikt op ‘Start je actie’ en je gegevens hebt ingevuld, krijg je drie keuze-opties: Individueel, Team en Teamlid. Kies voor de optie ‘Team’ en maak jouw teampagina aan. Vervolgens kan ieder teamlid een persoonlijke actiepagina aanmaken en deze aan het team koppelen.
Nadat je op de homepage hebt geklikt op ‘Start je actie’ en je gegevens hebt ingevuld, krijg je drie keuze-opties: Individueel, Team en Teamlid. Kies voor ‘Teamlid’ en kies vervolgens het team waarbij jij je wilt aansluiten. Hierna maak je jouw persoonlijke actiepagina aan onder het gekozen team.
Je kan je actie promoten door deze op je sociale media-accounts te delen zoals Facebook, Twitter en LinkedIn. Dit kan gemakkelijk via de buttons in de rechterbalk op je actiepagina. Ook kan je je actie delen via mail en whatsapp.
Wij vinden het altijd leuk om acties uit te lichten op onze sociale mediakanalen. Wil je graag met jouw actie benoemd worden op de sociale kanalen van Stichting Vlinderkind? Stuur dan een mailtje naar info@vlinderkind.nl dan kijken we natuurlijk in overleg wat we kunnen doen.
Weet dat de boodschap verspreiden over jouw persoonlijke actie is veel succesvoller als het van jou zelf komt.
Natuurlijk kun je zelf een actie aanmaken, bijvoorbeeld als je met je hele team mee gaat doen aan een evenement. Wil je je als bedrijf of organisatie langduriger of breder inzetten voor meer onderzoek naar EB? Dan kijken we graag samen met jou hoe we je het beste kunnen ondersteunen. Eén van de mogelijkheden is een speciale pagina op deze website. Neem gerust contact met ons op via 085-1091108 of mail naar info@vlinderkind.nl.
Als je inlogt met je wachtwoord op jouw actiepagina (rechtsboven ‘Inloggen’) kun je daarna via ‘Mijn pagina’ de naam van je actie, tekst, foto’s of video’s aanpassen, sponsorlogo’s plaatsen en je blogs bijhouden. Via ‘Mijn instellingen’ pas je het streefbedrag of de afteldatum aan en kun je jouw actie sluiten. Als je jouw actie sluit kan er niet meer gedoneerd worden, maar blijft de actie wel zichtbaar. Dat gebeurt ook automatisch na de ingestelde einddatum. Wil je dat je actie helemaal verwijderd wordt of kom je ergens niet uit? Laat het ons weten via info@vlinderkind.nl.
Je kan donaties ophalen via je eigen actie-pagina, via de 'Doneer nu' button. Via deze knop kunnen vrienden, familie en iedereen die maar wilt op jouw actie doneren. Ook heeft jouw pagina een persoonlijke QR-code. Deze vind je op jouw in de rechterbalk op je actiepagina. Als donateurs deze code met hun mobiele telefoon scannen, komen ze direct op jouw donatieformulier terecht.
Heb jij (contant) geld ontvangen. De makkelijkste manier om dat op je actiepagina toe te voegen is om dit eerst op je eigen rekening te storten. Vervolgens doe je met die rekening een eigen donatie op jouw actiepagina en staat dit bedrag netjes op jouw teller.
Dat is mogelijk. Kies je voor een periodieke schenking, dan is deze door onze ANBI-status als goed doel volledig aftrekbaar. Zo krijg je een deel van het bedrag terug van de Belastingdienst. Dat is mooi meegenomen!
Ook donaties van bedrijven en organisaties kunnen belastingvoordeel opleveren. Als een donatie een zakelijk karakter heeft, dan kan deze als een zakelijke kostenpost worden gezien en mag de donatie ten laste van het resultaat in aftrek worden gebracht. Voor de fiscale gevolgen van een niet zakelijke gift wordt onderscheid gemaakt tussen bedrijven die vennootschapsbelasting betalen (bijvoorbeeld een BV) en bedrijven die inkomstenbelasting betalen (een eenmanszaak, VOF etc.).
Kijk voor meer details over belastingvoordeel op de website van de Belastingdienst of vraag het je belastingadviseur.
Als bedrijf of organisatie heb je voor je administratie misschien graag een bewijs van je gift of donatie. Dat kan op twee manieren.
Bij donaties via internetbankieren ontvang je een automatische bevestiging van je gift. Is dit niet voldoende, dan kun je ons om een bevestigingsbrief vragen. Dit kun je doen via het contactformulier onder vermelding van ‘bevestiging van gift’.
Stichting Vlinderkind verstuurt geen factuur, maar een digitaal 'verzoek tot donatie'. Deze kun je gewoon via jouw financiële administratie laten verwerken. Wij zorgen er voor dat jouw donatie wordt opgeteld bij de opbrengsten van de actie waaraan je doneert. Wil je een verzoek tot donatie ontvangen? Vraag dit aan via het contactformulier, met als onderwerp ‘verzoek tot donatie’. Vermeld in het bericht de juiste tenaamstelling, eventuele grootboeknummers en het e-mailadres waar het verzoek naartoe gestuurd mag worden. Vergeet ook niet te vermelden welk bedrag je wilt doneren en aan welke actievoerder of team!
Payment provider Mollie handelt alle transacties af en berekent daarvoor kosten per donatie. Ook Kentaa, de leverancier van het actieplatform, doet dat. Ons doel is om zoveel mogelijk geld op te halen voor Vlinderkind. We vinden het jammer als de transactiekosten daar vanaf gaan. Daarom vragen wij een bijdrage per donatie. Dit is niet verplicht, maar we waarderen het enorm als je ook dit bedrag wilt sponsoren.
Wij strijden al vele jaren met hart en ziel voor een draagbaar leven met Epidermolysis Bullosa (EB), een erfelijke, zeer ernstige en vooralsnog ongeneeslijke huidaandoening waarbij de hechting van de verschillende lagen waaruit een huid bestaat, verstoord is.
Vlinderkind heeft als formele doelstelling: Het werven van fondsen om het wetenschappelijk onderzoek naar EB te kunnen financieren. Daarnaast wil Vlinderkind zorgen voor een grotere naamsbekendheid en bewustwording van EB en de impact die deze aandoening heeft op mensen met EB, hun families en direct betrokkenen.