Team André en Bram

Wij rennen samen als vader en zoon 42.2km voor stichting vlinderkind

Opgehaald

75
1% bereikt van het totaalbedrag € 5.000

Wij hopen als vader en zoon hoop te bieden aan kinderen met de ziekte EB. Wij hadden beide nog nooit van deze ziekte gehoord.
Tot het verhaal van Danielle voorbij kwam. Wij willen alle vlinderkinderen niet aan hun lot overlaten. Daarom gaan wij ons best doen. Met een hoger doel voor ogen zijn wij samen op weg naar de marathon.

Danielle is 6 jaar en heeft Epidermolysis bullosa (EB), een zeer ernstige, voor alsnog ongeneeslijke huidziekte. Danielle wordt ook wel een Vlinderkindje genoemd, omdat haar huid zo teer is als een vlinder. Stichting Vlinderkind zet zich in voor Danielle en haar lotgenootjes, zodat er onderzoeken gedaan kunnen (blijven) worden en hulp gegeven kan worden aan deze kinderen. Help jij mee? 

Wat is Epidermolysis bullosa (EB)?
Epidermolysis bullosa (EB) is een erfelijke, vooralsnog ongeneeslijke huidaandoening die blaren op de huid doet ontstaan. Door een defect in een van de genen die de eiwitten aanmaken die voor de hechting zorgen van de verschillende lagen waaruit een huid bestaat is die hechting verstoord. Hierdoor sluiten de verschillende huidlagen niet goed op elkaar aan. Door de wrijving tussen de ‘loszittende’ huidlagen ontstaan er blaren en andere beschadigingen op de huid en de slijmvliezen.